Op een lokale jongerenfuif in Boechout werd midden september een 16-jarig meisje brutaal verkracht. De dader zou een allochtone man zijn tussen de 25 en 30 jaar. Hij kon tot op heden niet gevat worden, waardoor de politie nu op zoek gaat naar getuigen. In het VTM-programma Faroek werden de feiten gisteren – die geheim gehouden werden – uit de doeken gedaan.

De feiten dateren van de nacht van 14 op 15 september en vonden plaats in het Antwerpse Boechout. Daar vond een jongerenfuif plaats van de lokale scouts, maar die werd overschaduwd door een brutale verkrachting. Twee maanden na de feiten kon de dader nog steeds niet gevat worden, waardoor de politie nu op zoek gaat naar getuigen. Het lanceerde daarvoor een oproep in het VTM-programma Faroek.

Brutaal verkracht

“Rond 1 uur was het slachtoffer in de grote tent aan het dansen met een vriendin. Toen die even wegging, dook een man op, onze verdachte. Een man tussen 25 en 30 jaar zocht contact met haar”, vertelt speurder Benjamin Freriks in Faroek. “Zij dansten en flirten wat. Dan nam de man haar bij de hand en leidde haar naar buiten. Ze gingen langs de tequila-stand naar de toiletzone. Het meisje zag daar niets kwaad in.”

Vervolgens liep het echter volledig mis. “Maar dan werd de man plots agressief. Hij trok het meisje mee in een Dixie-toilet, deed de deur op slot en greep haar vast. Het meisje probeerde te vluchten maar kon niet meer buiten. Daarna werd zij brutaal verkracht.” 

De feiten werden tot gisteren geheim gehouden. “Uit respect voor het slachtoffer en de familie en om het onderzoek alle kansen te geven om de dader te vatten.” Omdat de dader nog steeds spoorloos is, gaat de politie nu op zoek naar mogelijke getuigen. Iedereen die filmpjes of foto’s van de fuif heeft, waarop mensen duidelijk herkenbaar zijn, kunnen de politie helpen de verdachte te identificeren, klinkt het.

(Lees verder onder de tweet.)

De politie is op zoek naar een man tussen 25 en 30 jaar met getaande huidskleur en donker haar. Hij sprak Nederlands met een accent. Wie informatie heeft over het incident of over de verdachte kan dat in alle discretie bij de politie melden.  De politie kan gebeld worden op het gratis nummer  0800/30300 of mail naar opsporingen@police.belgium.eu.