In het Limburgse Ham is zaterdagnacht een grote vechtpartij ontstaan na een plaatselijke chirofuif. Daarbij kreeg een 19-jarig meisje verschillende rake klappen. Ze moest bewusteloos naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De politie kwam ter plaatse maar de dader, een jongeman van vreemde origine, was toen al gaan lopen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Zaterdagavond vond in het Limburgse Ham, een deelgemeente van Beringen, een plaatselijke chirofuif plaats. Omstreeks 3u30, toen de fuif ongeveer een halfuur afgelopen was, liep het plots mis in de buurt van de feestzaal. Tientallen jongeren, die aan de bushalte stonden, gingen er om onduidelijke redenen met elkaar op de vuist.

Bewusteloos

Bij de vechtpartij raakte een 19-jarig meisje ernstig gewond. De moeder van het meisje doet haar verhaal aan Het Belang van Limburg. “Mijn dochter ging naar huis en kruiste een groep jongens, ze kreeg een por. Daarop riep haar vriendin ‘hela, een beetje respect voor een vrouw’. Een jongen heeft zich toen tegen mijn dochter gekeerd, ze kreeg rake klappen in maag, borst en gezicht.”

De chirojongens kregen melding van een vechtpartij en gingen ter plaatse om de situatie te bedaren. Ze zagen het meisje bewusteloos op de grond liggen en belden meteen de hulpdiensten. “Nog vijftien minuten heeft ze roerloos op de grond gelegen”, klinkt het aan Het Laatste Nieuws“Ze werd uiteindelijk afgevoerd en lag zondag nog steeds in het ziekenhuis.”

Toen de politie ter plaatse kwam, hadden de vechtersbazen al het hazenpad gekozen. Ook de jongeman die het jonge meisje bewusteloos sloeg is vooralsnog spoorloos. Volgens ooggetuigen gaat het om een man van vreemde origine. Hij droeg een jas met pelskraag.