Vanmorgen is in Antwerpen een lid van de conservatieve studentenvereniging KVHV zwaar toegetakeld door een groepje allochtonen. De daders, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse origine, scholden de jongeman uit voor “blanke hond” en “vieze Flamand”, waarna ze hem een hersenschudding sloegen.  

Het KVHV (Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond) is een rechts-conservatieve en Vlaamsgezinde studentenvereniging, actief in onder meer Gent, Leuven en Antwerpen. Een jonge student die zich dit jaar aansloot bij de Antwerpse afdeling van KVHV werd vandaag geviseerd door een groepje allochtone jongeren vanwege diens lidmaatschap.

Hersenschudding

“Deze ochtend, omstreeks 6u, is een schacht van KVHV-Antwerpen zwaar toegetakeld aan de bushalte Astrid”, klinkt het in een Facebookbericht van KVHV-Antwerpen. “De eerste dader, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse origine, stapte op onze schacht af en zei dat hij ‘zijn nazi pet wel eens zal verscheuren’ waarop de allochtone jongeman de koptelefoon van onze vriend probeerde te ontvreemden.”

Vervolgens kreeg de student verwijten als “blanke hond” en “vieze Flamand” naar zijn hoofd geslingerd. Enkele vrienden van de allochtone jongeman merkten dat de situatie ontaardde en kwamen ter plaatse. Met een groepje van 5 allochtonen takelden ze de student zwaar toe. Het slachtoffer liep een hersenschudding op en verblijft in het ziekenhuis voor bijkomend onderzoek.

(Lees verder onder het Facebookbericht.)

KVHV meldt aan SCEPTR dat ze klacht hebben ingediend bij de Antwerpse politie. “Wij betreuren dit incident van zinloos geweld en racisme en vragen dan ook of iemand iets meer gezien zou hebben in verband met de daders of de feiten”, klinkt het nog. “In ons Vlaanderen is er geen plaats voor politiek geweld.”

SCEPTR vroeg de Antwerpse politie om meer informatie, maar zij hadden eerst het medisch dossier van het slachtoffer nodig.