Vijf jaar celstraf, waarvan een groot met uitstel. Dat is de de straf die de vier jongemannen van Afrikaanse origine hebben verkregen na hun groepsverkrachting in maart. Ze voerden twee Nederlandse meisjes (21 en 22) dronken in club Roxy en verkrachtten hen hierna om beurten in een hotel in Antwerpen. Dat brengt Het Laatste Nieuws.

De feiten dateren van maart. Twee vrouwen uit Nederland (21 en 22) verbleven op hotel in Antwerpen en leerden in het uitgaan Mohamed S., Lamine N., Tijani D. en Eliel B. kennen, allen mannen van Afrikaanse afkomst. Twee van het viertal gaven een lift terug naar het hotel aan het duo vriendinnen. De twee mannen lieten achteraf met een ‘geleende’ sleutelkaart hun kameraden binnen, waarna werd overgegaan tot de groepsverkrachting van de twee meisjes. De ochtend erna herinnerden de jonge vrouwen niet veel, maar wel dat ze afgelopen nacht wakker werden met zwarte mannen boven hen. Ze vroegen hen om te stoppen, maar zichzelf verdedigen lukte niet. “We waren gedrogeerd”, klonk het toen.

Na om beurten te worden verkracht: nog bestolen op de koop toe

De meiden waren ook flink dronken. Eén van de verdachten liet in maart optekenen dat ze niet “echt fel [tegen]pruttelden […]. Terwijl we bezig waren, vielen zij geregeld in slaap.” Eerst verkrachtten de twee mannen die de meisjes naar het hotel brachten de Nederlandse meiden, ondanks hun protest. De verkrachters wisselden hierbij van plaats: hun DNA-sporen werden bij beide slachtoffers gevonden. Een van hen, Mohammed S., liet dan zijn twee kameraden binnen en ook zij vierden hun lusten bot op de meisjes. Het misbruik duurde uren. Naderhand werd de Iphone van één van de meisjes nog gestolen en stolen de verkrachters nog 100 euro uit hun portefeuilles.

Het openbaar ministerie vroeg 7 jaar cel voor elke verdachte, maar de verdachten zelf vroegen de vrijspraak omdat de meisjes zogezegd zouden ingestemd hebben. Het werd uiteindelijk vijf jaar cel, grotendeels met uitstel. Dat betekent dat de celstraf niet zal moeten worden uitgezeten tenzij er nieuwe feiten worden gepleegd. Wel krijgen de slachtoffers elk een schadevergoeding van bijna 12.000 euro.

ADVERTENTIE