In Wondelgem, een deelgemeente van Gent, heeft een allochtone trouwstoet dit weekend voor heel wat overlast gezorgd. De politie spreekt van “euforisch haantjesgedrag” en “spanning in de lucht”. Toch werden er uiteindelijk geen boetes of pv’s uitgeschreven. “We hebben bemiddelend opgetreden”, klinkt het aan Het Laatste Nieuws.

Trouwstoeten die voor veel hinder zorgen op de openbare weg, meestal van Turkse of Marokkaanse families, lijken een alsmaar groter probleem te worden in ons land. De afgelopen maanden zorgden tal van trouwstoeten in onder meer Antwerpen, Borgerhout, Brussel, Genk en Maasmechelen voor weerzinwekkende taferelen en bovenal veel gevaar.

“Euforisch haantjesgedrag”

Afgelopen zondagmiddag werd het centrum van Wondelgem, een deelgemeente van de stad Gent, op stelten gezet door een allochtone trouwstoet. Tientallen bestuurders lieten zich opmerken door gevaarlijk rijgedrag en het veelvuldig gebruiken van hun toeter.

De Gentse politie kwam ter plaatse met verschillende combi’s. “Toen we toekwamen, zagen we wat we het beste kunnen omschrijven als ‘euforisch haantjesgedrag’”, zegt politiewoordvoerder Dirk De Sutter aan Het Laatste Nieuws. “Op een bepaald moment hing er wat spanning in de lucht, er waren in totaal veertig personen ter plekke.”

Toch schreef de politie uiteindelijk geen boetes of pv’s uit. “Onze politie kon geen effectieve overtredingen vaststellen. We hebben bemiddelend opgetreden en de stoet verder begeleid richting Antwerpen.”

(Lees verder onder de tweet.)

Trouwstoetplaag

Het is niet de eerste keer dat een trouwstoet voor overlast zorgt in ons land. Integendeel, trouwstoeten, meestal georganiseerd door Marokkaanse of Turkse families, volgen zich de laatste weken en maanden in sneltempo op. Op korte tijd werden Genk, Antwerpen, Hasselt, Borgerhout en Maasmechelen het toneel van een trouwstoet en enkele weken geleden werd de A12 in de buurt van Brussel volledig overgenomen door allochtone feestvierders.

De feestvarkens zorgen traditioneel voor bijzonder veel hinder en gevaar. Ze blokkeren de weg, scheuren met gierende banden door drukke winkelstraten, zorgen voor een luid orkest van toeters, zetten oorverdovende muziek op en soms worden er zelfs geweerschoten gelost, zoals een tijdje geleden nog het geval was in Genk. Bovendien komen de amokmakers er vaak zonder straf vanaf.

ADVERTENTIE