In het Limburgse Sint-Truiden is afgelopen donderdagavond een discussie ontaard tot een vechtpartij met zwaarden. Op gemaakte videobeelden is te zien hoe een groepje allochtone jongeren met de zwaarden naar elkaar toezwaait. De politie onderzoekt de zaak. Dat meldt Het Belang van Limburg.

De feiten dateren dus van donderdagavond en vonden plaats op de Tiensesteenweg in Sint-Truiden. Wat de oorzaak van de discussie was, is niet duidelijk.

Zwaarden en andere wapens

Op de videobeelden die gemaakt werden van de vechtpartij is te zien hoe een discussie al snel uit de hand loopt tot een ernstige vechtpartij. Drie jongeren worden belaagd door verschillende allochtone jongeren die gewapend zijn met zwaarden en andere wapens.

Er vielen uiteindelijk geen gewonden bij de vechtpartij, maar de politie neemt de feiten wel serieus. “Wij gaan de beelden analyseren en een onderzoek instellen om de feiten te onderzoeken en tillen er zwaar aan dat personen uit de winkels tevoorschijn kwamen en met wapens dreigden”, aldus Steve Provost, korpschef van de lokale politie, aan Het Belang van Limburg.

Een interventieploeg zou ter plaatse gegaan zijn, maar de vechtersbazen hadden toen al de benen genomen. Het is bovendien niet de eerste keer dat het tot vechtpartijen komt in de buurt, die gekend staat als een oord voor drugshandel.

Kromzwaard

Het incident doet denken aan een ruzie om een parkeerplaats in het Limburgse Borgloon enkele maanden geleden. De uitbater van nachtwinkel Kabir kreeg het aan de stok met enkele klanten van een nabijgelegen café. Een woordenwisseling escaleerde al snel tot een vechtpartij. Twee allochtone kinderen vielen daarbij de klanten van het café aan met een kromzaard, een typisch Arabisch zwaard.