Bij geweld in de Gazastrook zijn zeven Palestijnen en één Israëlische soldaat omgekomen. Israël voerde een undercoveroperatie uit in het gebied.

Volgens het islamistische Hamas, dat in Gaza de plak zwaait, werd vanuit een voorbijrijdende wagen het vuur geopend op hun manschappen. Daarbij werd een commandant van Hamas gedood. Het zou gaan om een undercoveroperatie door Israël. Toen de auto terugreed naar de Israëlische grens werd deze achternagezeten door Hamas-militanten.

Netanyahu keerde terug uit Parijs

Tijdens de achtervolging werden door de Israëlische luchtmacht meer dan 40 raketten afgevuurd op het gebied. Daarbij zouden zeven Palestijnen zijn omgekomen, vier van hen waren Hamas-militanten. Als vergelding werden raketten afgevuurd op het zuiden van Israël. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu (Likoed) keerde vervroegd terug van een bezoek aan Parijs, waar hij aanwezig was tijdens de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.