In Genk, Limburg is deze ochtend een wilde staking uitgebroken bij De Lijn. De buschauffeurs van de stelplaats van Winterslag zijn vanochtend niet uitgereden. Verschillende buslijnen zijn daardoor niet bediend. Dat werd gebracht op Radio 2.

De aanleiding van de onregelmatigheden is het personeelsbeleid bij De Lijn Genk van de afgelopen jaren. Verschillende werknemers die zijn afgevloeid overheen die periode zijn immers niet vervangen. De werknemers die wel nog in dienst zijn kunnen daardoor moeilijk hun vakantiedagen opnemen.

Genk: “Geen enkele bus op de stadslijnen”

“Door de actie rijdt er geen enkele bus op de stadslijnen. En ook op enkele streeklijnen rond Genk is er hinder”, zo licht Sonja Loos van De Lijn Limburg toe op Radio 2“De directie gaat zo snel mogelijk in gesprek met het personeel om een oplossing te zoeken.”

Heel wat schoolgaande kinderen zijn nu gestrand, zo brengt Het Belang van Limburg nog. De Lijn raadt reizigers aan eerst de website van de openbare vervoersmaatschappij te controleren alvorens naar de bushalte af te zakken. Hoe lang de actie zal duren is onduidelijk. Later vandaag is een gesprek met de directie voorzien.

Begin deze maand hielden de drie grote vakbonden (ACV, ABVV en ACLVB) nog een actiedag tegen de pensioenhervormingen van de federale regering van premier Charles Michel (MR). Ook toen was grote hinder te ondervinden bij De Lijn, doorheen het land.