Werknemers van de BBC zullen ‘genderneutrale’ voornaamwoorden moeten gebruiken als zij zij medewerkers aanspreken die zich als ‘niet-binair’ – dus man, noch vrouw – identificeren. De BBC wil zo naar eigen zeggen de ‘heteronormatieve cultuur’ bestrijden. Ook zal de BBC ‘Hetero Bondgenoot’-badges uitdelen aan heteroseksuele werknemers.

De Britse staatsomroep BBC wil de ‘heteronormatieve cultuur’ bestrijden en zal daarom meer ‘LGBT’-mensen opvoeren in haar programma-aanbod. De programmamakers krijgen de opdracht om meer ‘incidentele’ voorstellingen – dus als deze niets met de verhaallijn of het nieuwsitem in kwestie te maken hebben – van LGBT-relaties en personen in de programmatie in te voegen.

Genderneutrale voornaamwoorden

Daarnaast zal het personeel ‘genderneutrale’ voornaamwoorden moeten gebruiken als zij medewerkers aanspreken die zich als ‘niet-binair’ – dus man, noch vrouw – identificeren. Ook zal de omroep extra steun bieden aan transgenders die aan het ‘transitioneren’ zijn.

Het personeel zal ook extra opleidingen krijgen op het gebied van ‘LGBT’-kwesties. Bovendien zal het profiel van niet-heteroseksuele werknemers verhoogd worden. Ook zal de BBC ‘Hetero Bondgenoot’-badges uitdelen aan heteroseksuele werknemers.