De federale politie en geheime diensten onderzoeken een reeks van pakketten die werden verstuurd naar het huis van Amerikaans oud-president Bill Clinton (Dem.) en zijn vrouw Hillary, dat van de familie van oud-president Barack Obama (Dem.) en het adres van linkse miljardair George Soros. Volgens Amerikaanse media bevatten ze allen een zogenaamde ‘pijpbom’ of een zelfgemaakt explosief. Ook op het gebouw van CNN zou men een gelijkaardig pakket hebben ontvangen.

Het springtuig bij de Clintons werd ontdekt door een agent van de geheime diensten die de post aan hen inspecteert. Gelijkaardige pakketten werden eerder deze week verstuurd naar George Soros en voormalig president Barack Obama. Bij Soros, die bekend staat omwille van zijn financiering van links activisme overheen de wereld, opende een medewerker het pakket en alvorens het explosief te zien. Hij plaatste het in een bos tot de politie kwam en het onschadelijk maakte door het toestel preventief te laten ontploffen. Ook het gebouw van CNN ontving een gelijkaardig pakket. Aldaar werd het pand geëvacueerd. CNN werd onder meer door huidig president Donald Trump (Rep.) fel bekritiseerd en zou volgens volgens de president ‘fake news’ produceren en links bevoordelen.

FBI onderzoekt explosieven

De terreurcel van de FBI onderzoekt de hele zaak. In een verklaring liet de ‘Secret Service’ weten dat het pakket dat verstuurd werd naar de Clintons dinsdagavond werd onderschept en een pakket dat voor de familie Obama bestemd was woensdagmorgen werd gevonden. Het lijkt erop dat de onbekende dader (of daders) prominente personen/instanties viseert die bekend staat omwille van links politieke posities.

De pakketten werden onmiddellijk geïdentificeerd als potentiële explosieven en werden als dusdanig behandeld”, zo liet de Secret Service, het overheidsorgaan dat instaat voor de bescherming van de Amerikaanse president en oud-presidenten, weten. De beschermde personen ontvingen nooit de pakketten en waren nooit in gevaar.”