In Zeebrugge heeft maandag een illegale transitmigrant geprobeerd een jonge vrouw te verkrachten. Dat meldt Knack. De man, Ali M., vergreep zich aan de vrouw en betastte haar. Ze kon zich loswrikken en de politie verwittigen. Volgens de advocate van Ali M. had de man echter geen slechte bedoelingen. “Hij was zelf erg geschrokken van de negatieve reactie van het slachtoffer.”

De problematiek van illegalen en transitmigranten (illegalen die geen asiel willen aanvragen in ons land maar willen doorreizen) sleept al jaren aan. Momenteel zouden er in België ruim 200.000 illegalen verblijven, wat in bepaalde regio’s voor veel overlast zorgt. Vooral in West-Vlaanderen (maar ook in Brussel) ondervindt men de gevolgen van het talrijke aantal illegalen.

Havenstad Zeebrugge wordt nu al ruime tijd geteisterd door de overlast van de illegale transitmigranten. Het kwam al verschillende keren tot confrontaties waarbij illegalen het havenpersoneel bekogelden met stenen en de stad kreunt onder een golf van inbraken en diefstallen.

Poging tot verkrachting

Maandag werd Zeebrugge opnieuw opgeschrikt door een crimineel feit gepleegd door een transitmigrant. In een winkel bij een tankstation viel een jonge illegale man genaamd Ali M. de 24-jarige verkoopster lastig, en begon hij haar ook te betasten. Ali M. zou ook geprobeerd hebben haar te verkrachten, maar de vrouw kon zich loswrikken en verwittigde de politie. Even later kon hij ingerekend worden.

De man beweerde een 16-jarige Marokkaan te zijn, maar uit een botscan blijkt dat de transitmigrant wel degelijk meerderjarig is. Hij werd aangehouden op verdenking van aanranding en poging tot verkrachting. Vrijdag werd beslist zijn aanhouding met een maand te verlengen.

(Lees verder onder de tweet.)

De advocate van de man bepleitte dat Ali M. geen slechte bedoelingen had en de reactie van het slachtoffer niet had verwacht. “Hij was zelf erg geschrokken van de negatieve reactie van het slachtoffer”, verklaarde zijn advocate.