In Antwerpen hebben onbekenden vannacht meermaals geschoten op de vitrine van ‘D’ Architectural Concepts, een exclusieve interieurzaak. De zaak staat op naam van Dennis T., een beruchte hooligan van Antwerp FC die in 2017 nog gearresteerd werd voor de aanval op een aantal bussen van KFCO Beerschot Wilrijk. Dennis T. werd echter nooit vervolgd voor die zaak. Dit omdat hij zou meegewerkt hebben met de politie en uitgelegd zou hebben hoe de hooligankern van Antwerp FC werkt. Het is dus mogelijk dat het om een vergeldingsactie gaat, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Dennis T. werd eerder dit jaar opgepakt samen met tientallen anderen. Men nam onder meer gsm’s in beslag waardoor men afspraken, foto’s en filmpjes vond van allerlei rellen en zogenaamde ‘free fights’. Dat zijn gevechten waarbij rivaliserende hooligans afspreken om ongehinderd te vechten op een afgelegen plaats. T. ontkent echter aan Het Laatste Nieuws dat hij ooit zou geklikt hebben. “In het kader van het onderzoek hebben de speurders mijn gsm uitgelezen en daaruit is alles naar boven gekomen. Met drugs heeft dit alleszins niet te maken.” T. werd in 2008 reeds veroordeeld voor supportersgeweld.

Vitrine (ex-)hooligan beschoten met zwaar kaliber

Het pand dat werd beschoten is gelukkig niet bewoond. Er bevinden zich enkel kantoren. De gehele etalage is echter stuk. Ter plaatse werden heel wat hulzen gevonden. Het gaat mogelijk om een zwaar kaliber. Het labo en het parket zijn ter plaatse gekomen om de zaak verder uit te pluizen. De connectie met de aanval op de Beerschotbussen en de mogelijkheid van een vergeldingsactie wordt onderzocht, maar voorlopig blijft het motief nog niet geheel duidelijk.

Op het einde van deze maand komt de zaak rond de aanval op de Beerschotbussen voor de rechtbank. Eerder dit jaar werd bekend dat de Antwerpse procureur de hooligankernen van Antwerp en Beerschot-Wilrijk beschouwt als verboden privé-milities. Vooral de groep Elite Antwerp, bestaande uit onder meer kickboxers, wordt geviseerd. Het is deze groep die Dennis T. ooit leidde.