In Duitsland wordt een 42-jarige man aangeklaagd omdat hij zijn dochter wilde beschermen tegen een migrant uit Eritrea die haar aanrandde. Dat meldt de Duitse krant Merkur. De vader van het meisje gaf de Eritreeër een vuistslag, waardoor hij mogelijk berecht zal worden voor slagen en verwondingen. Op sociale media weerklinkt forse kritiek. “De vader had gelijk!” 

De feiten dateren van zondagnacht 30 september en vonden plaats in het station van München. Een 28-jarige Eritrese man benaderde een 21-jarig meisje op het perron en begon haar te betasten onder haar rok. Toen de vader van het slachtoffer dat zag gebeuren, snelde hij zijn dochter ter hulp en gaf hij haar Eritrese belager een vuistslag.

Slagen en verwondingen

Een werknemer van de Duitse spoorwegmaatschappij zag alles gebeuren en verwittigde de politie. Uiteindelijk werden twee aanklachten ingediend door de politie. De Eritreeër wordt aangeklaagd voor seksueel geweld en ook de vader die zijn dochter beschermde wordt aangeklaagd, wegens slagen en verwondingen.

Op sociale media klinkt bijzonder veel kritiek op die laatste aanklacht. Velen menen immers dat de vader het recht heeft zijn eigen dochter te beschermen. “De vader had gelijk”, klinkt het. “Je wordt nu beschouwd als crimineel als je niet gewoon toekijkt hoe je eigen dochter verkracht wordt. Wow!”

Volgens een woordvoerder van de politie beging de vader wel degelijk een misdaad, en had hij een politieagent moeten verwittigen. “Het is aan de rechterlijke macht om de zaak te beoordelen. Er is een vermoeden dat er twee misdaden waren, één van seksuele intimidatie en de andere van slagen en verwondingen. De politie is wettelijk verplicht om beide te brengen”, aldus woordvoerder Petra Wiedmann.

ADVERTENTIE