Afgelopen nacht zijn twee agenten van de lokale politie van Vesdre – gelegen nabij Spa, in de Waalse provincie Luik – verwond. Dit in een schietpartij. Binnenlandminister Jan Jambon (N-VA) brengt het nieuws via Twitter.

“Twee politiemensen van de lokale politie Vesdre zijn vannacht bij een schietpartij gewond geraakt”, zo tweet Jambon. “Ik wens hen een spoedig herstel. Mijn steun aan henzelf, hun familie en hun collega’s.”

Politie-achtervolging wordt schietpartij

De schietpartij vond plaats na een achtervolging. De daders zouden zich in het nauw gedreven hebben gevoeld waarna men het vuur opende, zo brengt Het Nieuwsblad.

De agenten in kwestie volgden een verdacht voertuig – met vier inzittenden – om de bestuurder langs de kant te seinen voor een routinecontrole. De bestuurder ging echter meteen op de vlucht waarna de agenten de achtervolging inzetten. De wilde jacht zette zich verder op de snelweg, waar de verdachte op de afrit stootte op een controle van de politie van zone Fagne.

De verdachte wagen maakte onmiddellijk een U-bocht om tegen de richting op de E42 terug op te gaan. Maar daar kwam men al snel weer met een politiepatrouille in contact. Het is toen wanneer de inzittenden het vuur openden en twee agenten neerschoten. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis overgebracht. De ene agent heeft een schotwonde in het been, de ander in zijn zij. De twee agenten zijn geopereerd en buiten levensgevaar. De schutters konden echter ontkomen.

ADVERTENTIE