In het Limburgse Beringen heeft een Turkse trouwstoet afgelopen weekend voor heel wat hinder en overlast gezorgd. Tientallen feestvierders lieten hun wagen gewoon achter op straat en belemmerden daardoor de doorgang voor andere bestuurders. De politie kwam ter plaatse maar deelde geen bekeuringen of pv’s uit. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Trouwstoeten die voor veel hinder zorgen op de openbare weg , meestal van Turkse of Marokkaanse families, lijken een alsmaar groter probleem te worden in ons land. De afgelopen maanden zorgden tal van trouwstoeten in onder meer Antwerpen, Borgerhout, Brussel, Genk en Maasmechelen voor weerzinwekkende taferelen en bovenal veel gevaar.

Beringen

Afgelopen zondag was het de beurt aan het Limburgse Beringen, na Hasselt en Genk de grootste stad van de provincie Limburg. Ruim 30% van de inwoners van Beringen is van buitenlandse origine. Vooral de Turkse gemeenschap is er sterk vertegenwoordigd. Die Turkse gemeenschap zorgde er dit weekend voor heel wat hinder, bij een Turkse trouwstoet die werd gevierd op de openbare weg.

Ruim 150 feestvierders trokken de straat op en tientallen mensen lieten hun wagen zomaar achter op de openbare weg, waardoor ze de doorgang belemmerden voor andere weggebruikers. Na een oproep kwamen twee politieploegen ter plaatse om de orde te herstellen. Ze maanden de feestvierders aan hun wagen elders te parkeren. Er werden geen bekeuringen uitgedeeld of pv’s opgesteld.

(Lees verder onder de tweet.)

Trouwstoetplaag

Het is niet de eerste keer dat een trouwstoet voor overlast zorgt in ons land. Integendeel, trouwstoeten, meestal georganiseerd door Marokkaanse of Turkse families, volgen zich de laatste weken en maanden in sneltempo op. Op korte tijd werden Genk, Antwerpen, Hasselt, Borgerhout en Maasmechelen het toneel van een trouwstoet en enkele weken geleden werd de A12 in de buurt van Brussel volledig overgenomen door allochtone feestvierders.

De feestvarkens zorgen traditioneel voor bijzonder veel hinder en gevaar. Ze blokkeren de weg, scheuren met gierende banden door drukke winkelstraten, zorgen voor een luid orkest van toeters, zetten oorverdovende muziek op en soms worden er zelfs geweerschoten gelost, zoals een tijdje geleden nog het geval was in Genk. Bovendien komen de amokmakers er vaak zonder straf vanaf.