Huidig Gents burgemeester Daniël Termont (sp.a) leek vandaag niet al te best gezind. Zo wou hij “geen commentaar” geven op enkele vragen van een VTM-journalist.Dat is Nederlands. Volg een cursus Nederlands alstublieft, aldus de Gentse burgervader. 

Mathias maakt geen schijn van kansRudy Coddens wordt burgemeester”. Aan het woord? Huidig burgemeester van Gent, Daniël Termont (sp.a), voor de verkiezingen over Open Vld-lijsttrekker Mathias De Clercq. Nu Groen binnen het rood-groene kartel de macht heeft gegrepen, Coddens geen burgemeester meer kan worden en de ecologisten eventueel de sjerp aan De Clercq willen schenken, blijken de woorden van Termont allerminst profetisch.

Termont: “U moet mij gerust laten”

Vandaag vergaderde het Gentse kartel over de toekomstige coalitieonderhandelingen. Toen Termont vanmiddag het stadhuis verliet, reageerde hij erg kort van stof tegenover een journalist van VTM NIEUWS. Gevraagd wat hij ervan vond dat De Clercq het initiatief nam stelde de Gentse burgervader dat hij geen commentaar geeft. “U moet mij gerust laten. Als ik zeg dat ik geen commentaar geef, geef ik geen commentaar. Dat is Nederlands. Volg een cursus Nederlands alstublieft”, klonk het bits.