De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) overweegt om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van de Europese Commissie bij de volgende EU-verkiezingen.

De Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini (Lega) zegt dat hij overweegt om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van de Europese Commissie bij de volgende EU-verkiezingen, die in mei 2019 plaatsvinden. De huidige voorzitter is Jean-Claude Juncker van de EVP. “Het is waar, vrienden uit verschillende Europese landen vragen me dat te doen. Mei is nog ver weg. We zullen zien, ik zal erover nadenken”, zegt Salvini in een interview met la Repubblicca.

Sancties tegen Rusland

Salvini is op dit moment in Moskou. Hij herhaalde opnieuw dat Italië zich zal blijven verzetten tegen de sancties tegen Rusland. Volgens hem houden de sancties “geen steek en hebben ze geen positief effect”. “Het zal eindigen, over zes maanden, in een jaar, dat weet ik niet”, klinkt het.