Bij een grote politieactie in de Anderlechtse probleemwijk Peterbos werd ruim 1 kilogram drugs aangetroffen. Daarnaast werd ook ongeveer 55.000 euro cash geld, vermoedelijk afkomstig van drugshandel, in beslag genomen. De politieactie kadert in een gerechtelijk onderzoek naar drugshandel, wat een groot probleem is in de Peterboswijk. Dat meldt VRT NWS.

Enkele maanden geleden was er veel te doen om probleemwijk Peterbos in het Zuid-Brusselse Anderlecht. Agenten die werken in de sociale wijk – waar een hoge concentratie migranten leeft – worden er vaak fysiek aangevallen door allochtone jeugdbendes. Ze gooien stenen, glazen, petanqueballen en zelfs diepvriezers vanop de daken van de appartementsblokken richting de politie. Ook controleurs van MIVB en een cameraploeg van VRT werden er aangevallen.

Drugshandel

De Peterboswijk staat er al langer voor gekend een probleemwijk te zijn waar vooral drugshandel sterk aanwezig is. Gisteren en vandaag werden in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar drugshandel grote politieacties gehouden in Peterbos. Daarbij werden 24 huiszoekingen gedaan en werden er grote hoeveelheden drugs aangetroffen.

In totaal werd ruim 1 kilogram drugs gevonden en werd ook ongeveer 55.000 euro cash geld in beslag genomen. Er werden 15 personen gearresteerd. Zeven van hen werden aangehouden door de onderzoeksrechter.

ADVERTENTIE