Bij een terroristische aanslag in een school in het schiereiland de Krim zijn minstens 18 doden en tientallen gewonden gevallen. De meerderheid van de slachtoffers zijn studenten. Er is sprake van twee gemaskerde mannen die schoten “op iedereen die ze tegenkwamen”. Daarnaast zou een spijkerbom zijn afgegaan in de kantine van de school. Dat meldt Belga.

De Krim is het schiereiland dat sinds enkele jaren door Rusland geannexeerd is, maar oorspronkelijk tot Oekraïne gebeurde. In een hogeschool in in Kertsj, in het oosten van het schiereiland Krim, vond plots een enorme explosie plaats. Eerst was er sprake van een mogelijke gasexplosie, maar nu blijkt het om een terreurdaad te gaan.

Explosieven en geweren

Twee getuigen melden aan het Russische RT dat ze twee gemaskerde mannen zagen die na de explosie het schoolgebouw binnengingen. “Ze schoten op scholieren en docenten. Iedereen die ze tegenkwamen”, vertelt een scholier. “Ze gooiden ook met explosieven.”

Dat wordt bevestigd door de directrice van de school. “Ze stormden naar binnen en bliezen de hal op”, klinkt het. “Zij renden rond en gooiden met explosieven. Daarna renden ze, gewapend met geweren, rond op de tweede etage. Zij openden de klasdeuren en schoten op iedereen die zij tegenkwamen. Dit was een terreuraanslag. Zij doodden al mijn mensen, kinderen en de staf.”

De Russische overheid bevestigt dat het om een terreurdaad gaat. Bij de aanslag vielen minstens 18 dodelijke slachtoffers en tientallen gewonden. Naar alle waarschijnlijkheid zal de dodentol nog oplopen. Eén terrorist, een 22-jarige man, pleegde zelfmoord bij de terreuraanslag. Wat er met de tweede en mogelijke andere daders gebeurd is, is vooralsnog onduidelijk.