In Oostende hebben in de nacht van zondag op maandag enkele minderjarige illegalen ingebroken in tal van voertuigen en woningen. Het gaat om illegalen van Noord-Afrikaanse origine, zo meldden buurtbewoners die de jongeren zagen lopen. Er werden maar liefst 18 feiten van inbraak en diefstal geregistreerd. Drie van de vier daders konden gearresteerd worden. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Maandagmorgen kreeg de lokale politie van Oostende in een mum van tijd ruim 10 oproepen binnen van inbraak en/of diefstal. Omstreeks 7u merkte een buurtbewoner 4 jongeren van Noord-Afrikaanse origine op die zich erg verdacht gedroegen. Hij verwittigde de politie en een eerste minderjarige illegaal kon al snel gearresteerd worden.

18 inbraken/diefstallen

De 3 andere daders konden wegvluchten, en liepen daarbij tuinen van buurtbewoners in. “Mijn vrouw zag rond 7.20 uur iemand lopen in de tuin. Toen ze in paniek naar boven ging, zag ze vanuit het raam hoe twee anderen op het stuk plat dak, dat mijn huis met dat van de buurman verbindt, lagen”, vertelt Kevin Deceuninck (29) aan Het Laatste Nieuws.

Vervolgens sprong één van de illegalen van het dak op de auto van buurman Maxim, wat de auto beschadigde. “De andere klauterde naar beneden tot in mijn tuin. Het waren precies acrobaten. In een vloeiende beweging sprong de man die ik achtervolgde over mijn tuinomheining van wel anderhalve meter hoog”, aldus Maxim Coucke.

(Lees verder onder de tweet.)

Intussen was de lokale politie ter plaatse en werd een klopjacht ingezet om de overige 3 illegalen te vinden. Al snel werden 2 van hen gesignaleerd en konden ze gevat worden door de politie. Ze waren in het bezit van allerlei spullen die gestolen waren uit auto’s in de buurt. Mogelijks werd intussen ook de vierde dader opgepakt, maar dat is nog niet bevestigd.

Het bleef maandag oproepen regenen bij de Oostendse politie van inbraken en diefstallen in huizen, auto’s en mobilhomes. In totaal zouden de 4 illegalen betrokken zijn bij maar liefst 18 verschillende feiten van inbraak en diefstal.