Het Brusselse Maximiliaanpark wordt nu ook gebruikt als prostitutiebuurt voor de illegale transitmigranten die er verblijven. Dat blijkt uit een interne nota van de politie die Het Nieuwsblad kon inkijken. Uit die nota blijkt ook dat de criminaliteit in en rond het Maximiliaanpark alsmaar erger lijkt te worden. Zo worden er drugs en zelfs wapens verhandeld.

De problematiek van illegalen in onze hoofdstad sleept al jaren aan. Het gaat veelal om migranten die hier geen asiel willen aanvragen en illegaal in ons land verblijven. Twee jaar geleden was het aantal illegale migranten in het Brusselse Maximiliaanpark zo groot dat het zelfs wereldnieuws werd. Honderden, misschien zelfs duizenden illegalen verbleven er in tenten in hartje Brussel, met wantoestanden tot gevolg. Het kamp werd ontruimd, maar het probleem werd nooit helemaal opgelost.

Tot op de dag van vandaag verblijven er nog steeds honderden of misschien zelfs duizenden illegalen in en rond het intussen beruchte Brusselse park, wat voor veel overlast en onrust zorgt in en rond het park. Zo werd zo’n twee weken geleden nog een agent neergestoken door een illegale migrant. De politieke druk voor een oplossing voor het Maximiliaanpark stijgt dag na dag. De Brusselse regering roept ambtenaren op om de omgeving van het park te vermijden vanwege het gevaar.

Prostitutie

De situatie is er dan ook schrijnend, dat blijkt nogmaals uit een interne nota van de politie die Het Nieuwsblad kon inkijken. In die nota staat dat de criminaliteit in en rond het Maximiliaanpark welig tiert. Er wordt in grote hoeveelheden drugs maar ook zelfs wapens verhandeld. Criminele bendes zouden duchtig gebruik maken van de bijna no-go zone die het Maximiliaanpark is geworden om er munt uit te slaan.

Zo worden er bijvoorbeeld ook ruimtes verhuurd aan de illegalen waar ze “intieme momenten” kunnen hebben met goedkope prostituees die er aangeboden worden. Voor een prijs van 10 euro kunnen de illegale transitmigranten bijvoorbeeld een bergruimte in een flatgebouw huren, maar ook openbare plaatsen zoals toiletten of bosjes in het park zelf worden verhuurd.

“Daar hebben ze voor een prijsje (maximaal 20 à 25 euro, nvdr.) seks met trans­migranten. De meeste mannen die er verblijven zijn jonge twintigers die al maanden van huis zijn. Die hebben weleens nood aan een verzetje”, stelt de politie aan Het Nieuwsblad.

ADVERTENTIE