De Marokkaanse marine heeft waarschuwingsschoten afgevuurd op een migrantenboot met 58 mensen aan boord. Daarbij geraakte een 16-jarige jongen gewond. Alsmaar meer migranten wagen de oversteek vanuit Marokko naar Spanje.

De Marokkaanse marine heeft het vuur geopend op een migrantenboot met 58 mensen aan boord. Daarbij werd een 16-jarige jongen in de schouder geraakt. De boot werd in de buurt van de stad Larache onderschept. Volgens de Marokkaanse marine zou de kapitein van het schip geen acht hebben geslagen op eerdere waarschuwingsschoten die voor de boeg werden gelost.

Steeds meer migranten vanuit Marokko naar Spanje

De 58 migranten werden verborgen onder een dekzeil vervoerd. De gewonde migrant werd overgebracht naar een ziekenhuis in Tanger. De andere opvarenden werden overgeleverd aan de Marokkaanse veiligheidstroepen.

Sinds het begin van het jaar zijn meer dan 43.000 illegale migranten naar Spanje overgestoken. Ongeveer 38.000 daarvan kwamen over zee. Dat blijkt uit cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). Afgelopen weekend werden er maar liefst 1.800 migranten opgevist door de Spaanse en Marokkaanse kustwacht.

ADVERTENTIE