In Duitsland hebben linkse tegenbetogers verhinderd dat mensen konden betogen vanwege een Syrische groepsverkrachting in de stad Freiburg. Het rechtse Alternative für Deutschland (AfD) riep op tot manifestaties, maar de tegenbetogers vinden dat AfD de groepsverkrachting gebruikt om antimigrantengevoelens aan te wakkeren. Dat meldt De Standaard.

Duitsland is in de ban van een gruwelijke groepsverkrachting die twee weken geleden plaatsvond in de stad Freiburg. Een 18-jarig meisje werd gedrogeerd en vervolgens meer dan 4 uur lang verkracht door een groep Syrische migranten. Er zouden maar liefst 15 verschillende mannen betrokken zijn bij de groepsverkrachting.

De daders zijn Syrische migranten die verbleven in een plaatselijk asielzoekerscentrum. Ze waren allemaal gekend bij de Duitse politie en veiligheidsdiensten vanwege eerdere criminele feiten die ze pleegden. Ze zijn allemaal tussen 19 en 29 jaar oud.

Tegenbetoging

Het Duitse Alternative für Deutschland (AfD) riep de bevolking op om op straat te komen en hun woede uit te drukken. Er werd een betoging gepland, maar die werd gesaboteerd door linkse tegenbetogers. Zij vinden namelijk dat AfD de Syrische groepsverkrachting gebruikt om haat te zaaien tegenover migranten en antimigrantengevoelens aan te wakkeren.

De betoging van AfD kon niet doorgaan zoals gepland omdat de tegenbetogers de originele route geblokkeerd hadden. Wegens veiligheidsredenen hield de politie de twee betogingen van elkaar gescheiden.

Chemnitz

Het doet denken aan de heisa in de Duitse stad Chemnitz. Daar werd een Duitse man doodgestoken door enkele vreemdelingen, wat leidde tot een golf van protesten. Ook toen probeerden linkse tegenbetogers de protesten te saboteren omdat ze volgens hen louter en alleen haat tegenover migranten aanwakkeren.