“Melk is een symbool van blanke overheersing.” Dat vindt dierenrechtenorganisatie PETA. In een persmededeling roept PETA iedereen op geen melk meer te drinken, omdat het racistisch zou zijn. Symbolen van (een glas) melk, stelt PETA, worden immers ook gebruikt door extreem-rechtse personen. Bovendien neemt de mens koeien de controle van hun eigen lichamen af, klinkt het.

Is melk nu goed voor elk, of niet? Volgens de internationale dierenrechtenorganisatie PETA alvast niet. Meer zelfs, ze roepen iedereen op geen melk meer te drinken. En daarvoor schuiven ze een opvallende reden naar voor.

Melk symbool van “Blanke overheersing”

Volgens PETA is melk “al lang een symbool voor blanke overheersing”. Ze verwijzen daarbij naar melk-emoji’s die extreemrechts zou gebruiken. Daarom is melk “het ideale drankje voor blanke supremacisten”, klinkt het. Melk drinken is dan ook racisme, vindt PETA. Op sociale media lijken echter weinig mensen die claim van PETA serieus te nemen. “Dit is waarom niemand jullie serieus neemt”, stelt iemand op Twitter.

Daarnaast zou melk ook symbool staan voor de overheersing van de mens. Zij zouden immers de controle over de lichamen van koeien afnemen. “Net zoals andere zoogdieren produceren koeien alleen tijdens en na de zwangerschap melk”, klinkt het. “Dus om de negen maanden worden koeien op melkveebedrijven onder dwang zwanger gemaakt zodat ze melk zouden blijven geven.”

PETA roept iedereen om geen melk meer te drinken. Ze raden aan alternatieven voor melk te kopen. “Als je vindt dat elk leven zonder geweld zou moeten zijn, kies dan soya-, amandel-, rijst- of kokosmelk wanneer je de volgende keer gaat winkelen of koffie gaat halen.”