Het hoofdkwartier van de NGO SOS Méditerranée werd gisteren bezet door actievoerders van de rechtse jongerengroepering Génération Identitaire (GI). GI beschuldigt de NGO ervan medeplichtig te zijn aan mensenhandel.

Enkele actievoerders van de rechtse jongerengroepering Génération Identitaire bezetten gisteren het hoofdkwartier van opengrenzen-NGO SOS Méditerranée in Marseille. Op beelden is te zien hoe ze een spandoek ontvouwden met de boodschap: “SOS Méditerranée is medeplichtig aan mensenhandel”.

Aquarius

“Het hoofdkwartier van SOS Méditerranée in Marseille werd deze vrijdag aangevallen door een tiental identitaire militanten”, tweette de NGO. “De politie is ter plaatse en arresteert. Het personeel van SOS Méditerranée is veilig en gezond, maar in shock.”

Aquarius, het schip van de NGO, ligt momenteel in de haven van Marseille in in afwachting van een nieuwe vlag nadat de maritieme autoriteit van Panama de registratie van het schip heeft geschrapt. SOS Méditerranée heeft opgeroepen tot bijeenkomsten in 30 Europese steden om de Aquarius te steunen.