Tijdens een bezoek van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) aan Sint-Agatha-Berchem, ging een vrouw de discussie met hem aan. Francken, die volgens peilingen populair is in de Brusselse gemeente, kreeg van de vrouw te horen: “Jij bent hier niet welkom.” Dat brengt BX1 Média.

Francken ging afgelopen vrijdag samen met de lijsttrekker in de gemeente, Karl Vanlouwe, op stap om samen campagne te voeren voor de verkiezingen van volgende week. Op de markt van Sint-Agatha-Berchem deelden ze flyers uit en babbelden ze wat met de inwoners. Volgens Francken kreeg hij erg veel positieve reacties, maar een Franstalige vrouw gaf hem haar mening: “U bevindt zich in een gemeenschap die niet achter uw politieke keuzes staat, waarom bent u hier?” De staatssecretaris is er volgens de vrouw dan ook niet welkom: “Omdat u in een gemeenschap bent die niet racistisch is en uw politiek van asiel en migratie niet steunt.” Francken reageerde dat hij “geen les in moraliteit” nodig had van de vrouw.

Volgens N-VA is de vrouw de partner van DéFi-politicus Vincent Leurquin. Francken vindt zelf dat zijn dag in Sint-Agatha-Berchem goed was. Op Twitter zegt hij: “Massaal veel positieve reacties gehad. Getuigen genoeg. En ja, enkele negatieve. Waaronder deze linkse kandidate die ook eens in het nieuws wou komen.”