In de Duitse stad Freiburg is een 18-jarig meisje slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. Ze werd gedrogeerd en verkracht, vermoedelijk door een Syriër. Die haalde zijn vrienden erbij, die om beurt ook de vrouw verkrachtten. Mogelijks ging het om maar liefst 15 mannen. Dat zou meer dan 4 uur geduurd hebben. Dat meldt Bild

De feiten dateren van twee weken geleden, 13 oktober. Het 18-jarige slachtoffer was samen met een vriendin naar een discotheek in de Duitse stad Freiburg gegaan. Daar maakte ze kennis met één van haar latere verkrachters, een 19-jarige Syriër. De man bood het meisje een drankje aan, waar hij verdovende middelen had ingedaan.

15 mannen

Even later ging het meisje helemaal verdoofd naar buiten, vergezeld door de Syrische man. Hij trok het meisje in de struiken en verkrachtte haar. Door de verdovende middelen die ze toegediend had gekregen kon het meisje zich niet verweren. Na de verkrachting liep de Syriër het meisje gewoon achter in de struiken en ging hij terug binnen in de discotheek.

Daar vertelde hij zijn vrienden wat hij zopas gedaan had, waarna ook zijn vrienden hun gang wilden gaan op het weerloze meisje. Ze trokken naar buiten en verkrachtten om beurt het jonge meisje. Mogelijks ging het om maar liefst 15 mannen die betrokken waren bij de (groeps)verkrachting. Er werden 8 vermoedelijke daders gearresteerd, 7 Syrische migranten en één Duitser.

De Syrische migranten verbleven in een plaatselijk asielcentrum en waren al gekend bij de Duitse politie voor eerdere criminele feiten. Allemaal zijn ze tussen 19 en 29 jaar oud.