De politie heeft het centraal station in Keulen geëvacueerd nadat berichten zijn binnengekomen over geweerschoten. Het zou wellicht gaan om een “gijzelsituatie”. De politie roept de bevolking om om uit de buurt te blijven. Het treinverkeer via sporen 6 tot 11 is opgeschort.

Onbekende daders zouden maandagvoormiddag gijzelaars hebben genomen in het treinstation te Keulen, net over de Belgische grens. Het incident vond plaats nabij een apotheek binnen het stationsgebouw. Schoten zouden zijn afgevuurd. Dat melden lokale media. De politie bevestigt dat er een “gijzelsituatie” is, maar maant de pers aan tot voorzichtigheid en het vermijden van speculeren. Via Twitter laat de politie verder weten massaal aanwezig te zijn en men de “nog steeds verwarrende” situatie tracht te verhelderen. De veiligheidsdiensten zouden in contact staan met de gijzelnemer(s).

Niet duidelijk hoeveel gegijzelden in Keulen of hoeveel daders

De politie geeft voorlopig geen informatie rond hoeveel gijzelnemers en gijzelaars betrokken zijn in de “gijzelsituatie”. Een reporter van DW die ter plaatse is, meldt dat minstens één gijzelaar een vrouw zou zijn.

UPDATE 16u45 – De gijzeling die aan de gang was in het station van Keulen is intussen afgelopen, dat meldt de politie. De gijzelnemer raakte zwaargewond bij de politieactie en werd aangehouden, de vrouw die gegijzeld werd liep lichte verwondingen op.

De identiteit of het motief van de dader zijn vooralsnog niet duidelijk. Een antiterreureenheid leidde de operatie, maar het is niet zeker of de gijzelnemer banden heeft met een terroristische organisatie.