In Duitsland is dinsdag een man slachtoffer geworden van extreem en zinloos geweld toen hij een wandeling wilde maken met zijn hond. Zonder enige aanleiding stampte een voorbijganger de hond, waarna de situatie volledig escaleerde. Het baasje van de hond kreeg verschillende messteken. De daders zijn van buitenlandse origine.

Dinsdagavond omstreeks 20u30 wilde een man in de Duitse stad Belsen samen met zijn twee honden een avondwandeling, toen een voorbijganger plots uithaalde naar één van zijn honden. De voorbijganger gaf de hond zonder enige aanleiding een harde stamp, waarna de situatie volledig uit de hand liep.

Messteken

Het baasje van de hond vroeg de man – die het slachtoffer beschreef als van buitenlandse origine – waarom hij dat deed, maar dat kon die niet smaken. Hij gaf de man een vuistslag en trommelde vervolgens ook twee andere vrienden op. Zij vielen het slachtoffer aan langs achter en trokken daarbij ook een mes.

Ze probeerden de man neer te steken, wat uiteindelijk ook lukte. Het slachtoffer kreeg verschillende messteken en zeeg neer. Toen het slachtoffer bloedend op de grond lag bleven de drie allochtone mannen het slachtoffer stampen en slaan, om daarna de benen te nemen.

Het slachtoffer kon de hulpdiensten verwittigen en hij werd met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd. De daders werden tot op heden niet gevat. Het gaat om drie mannen van buitenlandse origine. De politie van Belsen roept getuigen op zich te melden of contact op te nemen.

Turnhout

Het verhaal doet denken aan het voorval van vorige week in ons land. Toen de 68-jarige Lucas een avondwandeling met zijn hond wilde maken in Turnhout werd hij plots aangeklampt door een groepje allochtonen. “Toen zijn ze op mij beginnen stampen en slaan, tot ik uiteindelijk bewusteloos ben gevallen”, getuigde Lucas toen. Hij moest met spoed naar hier ziekenhuis worden afgevoerd en liep maar liefst 11 breuken op aan zijn gezicht.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/