Vlaams Belang wil binnenkort door middel van een petitie een referendum over een immigratiestop in Antwerpen afdwingen. Het verzamelde daarvoor intussen 40.000 van de 50.000 benodigde handtekeningen. Door middel van een immigratiestop wil Vlaams Belang de islamisering van Antwerpen een halt toeroepen en maatschappelijke problemen zoals een tekort aan sociale woningen oplossen. Dat meldt Belga.

Begin dit jaar maakte federaal parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) bekend dat hij in Antwerpen een referendum wil organiseren om er een lokale immigratiestop af te dwingen. Hij startte daarvoor een petitie op, en mikte daarbij op de 50.000 benodigde handtekeningen (10% van de Antwerpse kiesgerechtigden).

“Wat ik wil doen is het bijeenhalen van 10% van de antwerpse kiesgerechtigeden om een petitie tot stand te brengen die een referendum voor een immigratiestop moet uitlokken. Met 50.000 Antwerpse handtekeningen kan dat, dan kunnen we de Antwerpse burgemeester en zijn bestuur verplichten om over dit thema een referendum te organiseren”, aldus Dewinter toen.

Witte stadsvlucht en maatschappelijke problemen

Intussen zouden reeds 40.000 verzameld zijn. Wanneer de nog benodigde 10.000 handtekeningen behaald zijn en de teller op 50.000 handtekeningen staat, trekt Vlaams Belang ermee naar de Antwerpse burgemeester.

(Lees verder onder de tweet.)

Via een immigratiestop voor niet-EU vreemdelingen wil Dewinter naar eigen zeggen de verdere islamisering van de stad Antwerpen een halt toeroepen. “De witte stadsvlucht houdt aan, met zowat 3.000 autochtonen per jaar die de stad verlaten, terwijl er een pak meer mensen afkomstig van buiten de EU binnenkomen dan er vertrekken”, aldus Dewinter aan Belga.

Bovendien zouden vele maatschappelijke problemen te wijten zijn aan die islamisering en bijgevolg opgelost kunnen worden door middel van die immigratiestop. “De wachtlijsten voor sociale woningen, het capaciteitsprobleem in het onderwijs, de hoge werkloosheid… Het heeft allemaal te maken met de toename van de bevolking en meer bepaald mensen met een migratieachtergrond.”

ADVERTENTIE