Semir Mabrouk, lid van Be.One, is gisterenavond verhoord door de politie nadat hij stelde met 5 bussen mannen met “intimiderende fysiek” naar Ninove te willen trekken voor een weekendje “muslim sightseeing”. In het verleden vergeleek Semir Mabrouk N-VA ook al met seriemoordenaar Marc Dutroux en noemde hij Migratiestaatssecretaris Theo Francken (N-VA) bijvoorbeeld een “kale teelbal”.

De afgelopen dagen is er veel gezegd en geschreven over de politieke situatie in Ninove. Vlaams Belang-parlementslid Guy D’haeseleer haalde er met zijn lokale lijst Forza Ninove een monsterscore van 40% bij de gemeenteraadsverkiezingen en leek de eerste Vlaams Belang-burgemeester ooit te worden. Bij bepaalde kringen in de moslimgemeenschap wordt daar verbolgen op gereageerd.

Foto: Screenshot van Facebook-pagina ‘Bleekselders & opportunistische aapjes in Satirochtonië’, een pagina die Mabrouk beheert en waar vooral rechtse politici door de mangel worden gehaald.

“Sightseeing for muslims”

Met name Semir Mabrouk, lid van Dyab Abou Jahjah‘s partij Be.One, liet zijn ongenoegen daaromtrent blijken op sociale media. Hij plaatste het ene na het andere spottende bericht, het ene al beledigender dan het andere. Zo noemt hij Guy D’haeseleer bijvoorbeeld “Forza Dikzak” en vergelijkt hij de Forza-kiezers met zombies of “gorilla’s met cerebrale fybriomalgie”.

Maar het gaat ook verder dan dat. In een Facebookpost stelde Mabrouk 5 bussen te willen inleggen om een weekendje naar Ninove te organiseren. “Sightseeing for muslims”, zo noemt hij het zelf, waarmee hij Ninove vergelijkt met een dierentuin. “Wel vereist dat je een intimiderende fysiek hebt en/of vechtsport beoefent”, klonk het nog in de Facebookpost, die intussen verwijderd werd.

Die laatste post was namelijk de aanleiding voor een politieverhoor gisterenavond. Concreet wordt Mabrouk beschuldigd van het uiten van schriftelijke bedreigingen. “Feiten waarvoor een vrijheidsstraf kan worden opgelegd.” “Pure intimidatie”, vindt Semir Mabrouk zelf, die niet te spreken is over het feit dat hij de keuze kreeg om meteen naar het politiekantoor te gaan of te worden opgehaald door de politie.

Foto: Screenshot Facebook Mabrouk.
Foto: Screenshot Facebook Mabrouk.

“Moeten we ons nu monddood laten maken door een stel neo-nazi bavianen die sans gène de Hitlergroet in een stad van bijna 40.000 inwoners brengen, als ik er ludiek op reageer, toegegeven, met sappige superlatieven, dan word ik beschuldigd van FEITEN WAARVOOR EEN VRIJHEIDSTRAF KAN WORDEN OPGELGD!?” zo doet Mabrouk zijn beklag op de door hem gerunde Facebookpagina ‘Bleekselders & opportunistische appjes in Satirochtonië’.

Noch de politie noch Be.One-partijleider Dyab Abou Jahjah wilden commentaar geven op de feiten.

“N-VA is Dutroux”

In het verleden viseerde Mabrouk ook al tal van andere politici, voornamelijk van N-VA. Zo noemde hij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken een “geëpileerde basketbal” en een “kale teelbal”. N-VA-voorzitter Bart De Wever is volgens Mabrouk dan weer een “ex-obese Keizer”. “N-VA is Dutroux, de maatschappij is een fragiel, weerloos meisje”, klinkt het onder meer nog.