In Turnhout is zondagavond een 68-jarige man slachtoffer geworden van zinloos geweld door een groepje allochtonen. De man maakte een wandeling met zijn hond en kwam aan het Turnhoutse station een groepje allochtonen tegen. Die maakten een opmerking over zijn hond en begonnen vervolgens op de man in te slaan. De man liep 11 breuken op aan zijn gezicht. Dat meldt rtv.

Zondagavond, na het volgen van de verkiezingsresultaten, wilde de 68-jarige Lucas een avondwandeling maken met zijn hondje Nestor. Aan het station van Turnhout komen ze een groepje van 5 allochtone jongeren tegen. Zonder enige aanleiding beginnen de allochtonen Lucas en zijn hond uit te schelden.

Bewusteloos

“Ze zeiden dat mijn hond stonk, waarop ik zei dat dat niet waar was”, getuigt Lucas aan rtv. “Toen zijn ze op mij beginnen stampen en slaan, tot ik uiteindelijk bewusteloos ben gevallen.” Even later trof een toevallige voorbijganger de zwaargewonde Lucas aan bij het station en verwittigde ze hulpdiensten.

De man werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar de dokters maar liefst 11 breuken aan zijn gezicht vaststellen. Lucas is zwaar onder de indruk, maar niet verbaasd over de extreme agressie. Zo zouden er de laatste tijd alsmaar vaker problemen zijn met drugs in Turnhout.

Lucas kon een beschrijving van de daders geven aan de politie. Het gaat om 5 jongeren van buitenlandse origine, vier jongens en één meisje. Ze zouden allemaal minderjarig zijn. Intussen kon 1 minderjarige verdachte worden opgepakt.