In het centrum van Ronse heeft een trouwstoet van een allochtone familie voor veel overlast gezorgd. Tientallen bestuurders voerden gevaarlijke manoeuvres uit en blokkeerden de openbare weg. Daardoor werden ook een ambulance en MUG gehinderd. De politie roept iedereen op om videobeelden van de trouwstoet te delen zodat de feestvierders gestraft kunnen worden. Dat meldt De Standaard.

Trouwstoeten die voor veel hinder zorgen op de openbare weg, meestal van Turkse of Marokkaanse families, lijken een alsmaar groter probleem te worden in ons land. De afgelopen maanden zorgden tal van trouwstoeten in onder meer Antwerpen, Borgerhout, Brussel, Genk en Maasmechelen voor weerzinwekkende taferelen en bovenal veel gevaar.

Ambulance en MUG gehinderd

Afgelopen zaterdag was het het centrum van Ronse dat op stelten gezet werd door een trouwstoet van allochtonen. Tientallen wagens voerden gevaarlijke manoeuvres uit en blokkeerden de openbare weg voor andere voertuigen. Daardoor werden ook een ambulance en MUG gehinderd wanneer zij moesten uitrukken voor een noodgeval. De politie roept getuigen op om gemaakte beelden te delen.

“We zijn al in het bezit van een aantal filmpjes van het incident”, klinkt het bij de politie in Ronse aan De Standaard. “Op basis van de filmpjes zullen we proberen de overtreders te identificeren en beboeten. We roepen iedereen die zelf filmpjes gemaakt heeft van het incident op om deze met ons te delen via een privébericht op onze Facebookpagina. Help ons dit asociaal en ronduit levensgevaarlijk gedrag een halt toe te roepen.”

(Lees verder onder het Facebookbericht.)

“We hebben de jongste weken al vaker dergelijke incidenten gekend. We proberen vaak ook preventief te werken: als bij de dienst Bevolking trouwpartijen bekend zijn van allochtone inwoners, verzamelen agenten zich aan de Grote Markt om te voorkomen dat feestvierders dolle dingen gaan doen in het verkeer. Hoe het komt dat het zaterdag toch uit de hand gelopen is, kan ik op dit moment niet zeggen.”

Trouwstoetplaag

Het is niet de eerste keer dat een trouwstoet voor overlast zorgt in ons land. Integendeel, trouwstoeten, meestal georganiseerd door Marokkaanse of Turkse families, volgen zich de laatste weken en maanden in sneltempo op. Op korte tijd werden Genk, Antwerpen, Hasselt, Borgerhout en Maasmechelen het toneel van een trouwstoet en enkele weken geleden werd de A12 in de buurt van Brussel volledig overgenomen door allochtone feestvierders.

De feestvarkens zorgen traditioneel voor bijzonder veel hinder en gevaar. Ze blokkeren de weg, scheuren met gierende banden door drukke winkelstraten, zorgen voor een luid orkest van toeters, zetten oorverdovende muziek op en soms worden er zelfs geweerschoten gelost, zoals een tijdje geleden nog het geval was in Genk. Bovendien komen de amokmakers er vaak zonder straf vanaf.