In Antwerpen zou een buschauffeur van buitenlandse origine twee mensen hebben aangevallen toen zij een foto wilden nemen van diens bus. Ze wilden klacht indienen omdat de chauffeur zich asociaal gedroeg. Plots kwamen een tiental allochtonen ter plaatse en ontstond er tumult. Daarbij zouden enkele rake klappen zijn gevallen. De politie bevestigt het incident. 

Woensdagnamiddag wilden B.L. en P.V. de bus nemen in Antwerpen, toen ze zonder pardon genegeerd werden door de buschauffeur die gewoon doorreed. Even later kwamen B.L. en P.V. de bus en buschauffeur wat verderop tegen, bij de plaatselijke LIDL. Ze wilden de man toen naar eigen zeggen om informatie vragen, maar de buschauffeur negeerde hen opnieuw.

Tumult

“De deuren van de bus waren toe. Mijn vrouw klopte op de deur om inlichtingen te vragen. De persoon wilde zijn deuren niet open doen. Ik klopte aan langs het raam van de bestuurderskant omdat ik dacht dat hij meende dat mijn vrouw op wilde stappen”, stelt B.L. aan SCEPTR. Maar de buschauffeur weigerde opnieuw de deuren van de bus te openen.

Vervolgens wilden B.L. en P.V. een foto nemen van het nummer van de bus om klacht neer te leggen, waarna de situatie escaleerde. “Opeens kwam er een man met een blauwe jas uit de LIDL gelopen. Onder zijn blauwe jas zag ik een kledingstuk van de Lijn en daarom vermoedden wij dat deze persoon ook een chauffeur was van De Lijn”, klinkt het. “Deze persoon zei tegen mijn vrouw dat wij niet mochten filmen en foto’s trekken.”

De tweede buschauffeur was behoorlijk geïrriteerd en agressief, getuigen ze. “Ik zei dat wij gewoon als volwassen wilden praten. Hij was echter zeer agressief.” Al snel daagden meer mannen van buitenlandse origine op en ontstond er tumult. “Een 10 à 20-tal vreemdelingen stonden wat te roepen en te filmen”, getuigt B.L. “Daarna hoorde ik van mijn vrouw dat ze geslagen was.”

Het incident wordt bevestigd door de lokale politie van Antwerpen. “Er vond inderdaad een conflict plaats tussen een buschauffeur en een koppel”, stelt de perswoordvoerder aan SCEPTR. “Een andere buschauffeur is tussengekomen en dat heeft tot een discussie geleid. Beide zeggen ze geslagen te zijn door de andere. De politie is ter plaatse gekomen maar er werden geen arrestaties verricht.”