In het Verenigd Koninkrijk is een criminele allochtone bende veroordeeld tot celstraffen tussen 5 en 18 jaar vanwege het verkrachten van tientallen meisjes. De bendeleider kreeg levenslang voor maar liefst 54 verschillende delicten. De slachtoffers waren tussen 11 en 17 jaar oud en werden gedrogeerd en tientallen keren verkracht door leden van de bende.

Alsmaar vaker komen in Groot-Brittannië verhalen aan het licht van grootschalige allochtone criminele bendes die jonge kinderen misbruiken. Vorig jaar kwam de denktank Quilliam tot de vaststelling dat maar liefst 84 procent van de veroordeelde pedofielen inzake grooming – een praktijk waarbij een emotionele band wordt gecreëerd wordt met een kind om ze makkelijker tot seks te dwingen – in het Verenigd Koninkrijk van buitenlandse origine is.

Enkele maanden geleden bleek dat in de jaren 80 tot wel 1.000 meisjes seksueel misbruikt werden door een voornamelijk Pakistaanse criminele bende in het Britse Telford. In het Britse Huddersfield werden vorige maand nog 31 mannen van buitenlandse origine aangeklaagd voor het misbruiken van verschillende jonge kinderen.

Drugs, alcohol en cadeautjes

Nu komt dus opnieuw een verhaal van seksueel misbruik van kinderen door een allochtone bende aan het licht. De bende opereerde in en rond de Britse steden Huddersfield, Leeds en Manchester. Ze gingen er op zoek naar jonge meisjes die ze drugs, alcohol en cadeautjes gaven. Op die manier zorgden ze ervoor dat de meisjes, veelal meisjes die een moeilijke jeugd kenden, meegaand werden. De slachtoffers waren tussen 11 en 17 jaar.

Vervolgens werden de jonge meisjes seksueel misbruikt op feestjes van de bende, maar ook bijvoorbeeld zomaar op openbare plaatsen. Ze gebruikten plastic zakjes als condoom, wat niet kon verhinderen dat verschillende meisjes zwanger werden. De “langdurige, onophoudelijke en onmenselijke” kwelling van de meisjes staat “bovenaan de schaal van gemeenheid”, oordeelde de rechter. “Het leven van deze kinderen is geruïneerd.”

De rechter legde de leden van de allochtone bende celstraffen tussen 5 en 18 jaar op. De 35-jarige bendeleider werd schuldig bevonden aan maar liefst 54 delicten waaronder tal van gevallen van kinderverkrachting. Hij kreeg een levenslange gevangenisstraf opgelegd, wat in de praktijk overeenkomt met minstens 18 jaar effectieve gevangenisstraf.

(Lees verder onder de tweet.)

Rotherham

De zaak roept herinneringen op aan het bekende Britse Rotherham-schandaal. In Rotherham werden zo’n 1.400 jonge meisjes misbruikt. Politie en stad waren jarenlang op de hoogte van de feiten, maar grepen niet in. Eén van de redenen waarom dit niet gebeurde, was de angst om als racist bestempeld te worden, vanwege de Pakistaanse achtergrond van de daders.