Een 45-jarige Gentenaar, genaamd M. Ö., wiens origine niet konden worden toegelicht door de persrechter aan SCEPTR, ontkent in beroep dat hij jarenlang de drie dochters van zijn Vlaamse vriendin heeft verkracht. In enkele jaren tijd verwekte hij bij hen maar liefst acht kinderen. Volgens de verdachte gebeurde alles met toestemming, maar een van de slachtoffers en haar moeder hebben een ander verhaal. Zij hebben het niet alleen over verkrachting maar ook over slagen, bedreigingen en belaging. De advocaat van de M. Ö. geciteerd in Het Nieuwsblad ziet dat echter anders: “Alles speelde zich ook af in Nieuw Gent, het is deel van de cultuur daar”.

Het misbruik zou reeds gestart zijn in de jaren ’90, toen de dochters – onder wie een tweeling – nog minderjarig waren. Eén dochter onderging haar eerste abortus toen ze 14 jaar en 17 dagen oud was. “M. Ö. ging vaak naar de slaapkamer van de tweelingzusjes en deed de deur op slot achter hem. De moeder was verlamd door de angst.” Eén van de drie zussen deed aangifte op 11 mei 2017 rond belaging, uit vrees voor haar leven. Dit ongeveer 20 jaar nadat ze de relatie met M. Ö. verbrak. Op dat moment was één van haar zussen zwanger van haar vijfde kind met hem. “Ze waren bang van hem. Het is een narcistische tiran”, aldus haar advocaat in Het Laatste Nieuws.

Vriendin verdachte misbruikzaak Nieuw Gent: “Hij zou me kapotmaken als ik er iets over zei.”

M. Ö. ontkent zelfs sommige aanklachten niet, maar rond de seksuele activiteiten is hij formeel: die zouden allen gebeurd zijn met toestemming. De advocaat van de verdachte gelooft niet dat de feiten anders zolang onder de radar zouden gebleven zijn. “De kinderen zijn er, er was seks, maar het moet wel met toestemming zijn geweest. Alles speelde zich ook af in Nieuw Gent, het is deel van de cultuur daar”, zo liet de advocaat neertekenen in Het Nieuwsblad.

De Vlaamse moeder, M., zei dat ze wist dat haar vriend zich soms opsloot met haar tweeling en seks had met hen. “Hij zou me kapotmaken als ik er iets over zei.” Maar Ö. vindt de betrekkingen die hij had met de dochters – volgens hem dus geen verkrachtingen – niet abnormaal: “Ik was jong toen.”

Procureur-generaal Erwin Coppens ziet het anders. “Dit is een man met een verwrongen beeld van de realiteit, de Zonnekoning die besluit over leven en dood. Ik vraag de bevestiging van de gevangenisstraf, 7 jaar cel”, zo citeert Het Laatste Nieuws Coppens. Op 30 oktober wordt het beroep beslecht.