In Zweden is een man met zijn auto ingereden op een groep van ongeveer 100 kinderen en 10 leerkrachten. Het voorval dateert van gisteren maar raakte vandaag pas bekend. Als bij wonder vielen er geen doden. De dader nam de benen en is vooralsnog voortvluchtig, meldt de Zweedse politie dat een klopjacht houdt. Het is niet duidelijk of het al dan niet om terreur gaat.

Gisterenmiddag om 13u lokale tijd wandelde de groep van zo’n 100 kinderen en 10 leerkrachten naar de Zweedse stad Grundsjon voor een plaatselijk evenement. Plotseling naderde een auto, en versnelde de auto wanneer hij de groep kinderen naderde. De kinderen sprongen aan de kant om de auto te ontwijken, waardoor slechts enkelen geraakt werden.

“De auto versnelde en reed recht naar de groep studenten”

“De auto versnelde, reed recht naar de groep studenten en leerkrachten en reed vervolgens in op de groep”, aldus een woordvoerder van de Zweedse politie. “Hij raakte daarbij twee studenten. Eén van hen raakte gewond aan zijn pols. De andere is lichtgewond.” Directrice van de school, Martina Sjostrom, bevestigt dat de twee leerlingen “oké” zijn.

De dader vluchtte weg en is vooralsnog voortvluchtig. De politie van Zweden vraagt iedereen mogelijke informatie die kan helpen bij de zoektocht naar de dader te delen.