In het station van Lier is gisteravond een treinbegeleider neergestoken door een zwartrijder. De man had niet betaald en werd uit de trein gezet. Vervolgens viel hij de conducteur aan met een scherp voorwerp. Dat schrijft VTM Nieuws.

De feiten speelden zich gisteravond rond 22.30 uur af in het station van Lier, tussen Antwerpen en Hamont. Een zwartrijder werd uit de trein gezet omdat hij geen geldig vervoersbewijs wou betalen. Daarop begon een discussie met de conducteur. De man viel de begeleider nadien aan met een scherp voorwerp, die daarbij lichtgewond raakte. Vooralsnog is het niet bekend of de dader is opgepakt, wel zou zijn identiteit bekend zijn bij de politie.

In november vorig jaar kwam nog aan het licht dat treinbegeleiders tussen 2015 en 2017 zo’n 837 maal het slachtoffer waren van geweld. Ondanks dat bij veertig procent van de geweldplegingen de daders werden gevat, werd er maar in 17 gevallen overgegaan tot de gerechtelijke vervolging hiervan. Dat blijkt uit de cijfers die Kamerlid Barbara Pas (Vlaams Belang) opvroeg bij minister van Mobiliteit François Bellot (MR). Uit de cijfers die Pas opvroeg bleek dat meer dan de helft van de feiten bestaan uit bedreigingen (311) en beledigen (170). De andere helft bestaat uit het toebrengen van slagen en verwondingen (135) en lichte geweldplegingen (211).