Het openbaar ministerie in Brussel vraagt een celstraf van twee jaar voor de hoofdverdachte in een drugssmokkelzaak. Er zijn drie andere verdachten, waaronder de oudste zoon van veteraan-PS-politica Laurette Onkelinx. Zij riskeren een werkstraf, zo bracht BELGA eerder deze week.

De advocaat van de hoofdverdachte vroeg ook om een werkstraf voor zijn cliënt, maar het parket eist een celstraf van minstens twee jaar. Hij zou het brein zijn achter een straathandel in cocaïne in Brussel.

Onkelinx’ zoon blijft onschuldig pleiten

De drie andere verdachten hangt geen celstraf boven het hoofd, maar wel een werkstraf. Ze werden allemaal gearresteerd in 2016. Dit na het verhandelen van cocaïne in het Brusselse. Allen zouden ze medewerkers geweest zijn van de hoofdverdachte.

Twee secundaire verdachten gingen al akkoord met hun werkstraf, maar de derde secundaire verdachte – de oudste zoon van Onkelinx – blijft zijn onschuld volhouden. Hij vroeg via zijn advocaat een opschorting van straf. Ondanks dat zijn wagen werd geïdentificeerd in het handeltje in Brussel, blijft de Onkelinx-telg beweren dat hij niets te maken had met de clandestiene cokehandel. Op 9 oktober beslist de rechtbank over het lot van de verdachten.