De Verenigde Staten hebben de visa van de familie van de ambassadeur van Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) ingetrokken. Het zit er al een tijdlang bovenarms op tussen de Palestijnen en de regering van president Donald Trump.

Volgens de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) heeft de regering van Donald Trump de visa van de familie van de Palestijnse ambassadeur Husam Zomlot ingetrokken. De Amerikaanse regering heeft ook vorige week de opdracht gegeven om de bankrekeningen en het kantoor van de PLO in Washington D.C. te sluiten.

(Lees verder onder de tweet.)

“Wraakzuchtige actie”

“Alsof de aankondiging dat de VS ons kantoor in Washington D.C. zouden sluiten niet genoeg, is deze wraakzuchtige actie van de regering-Trump hatelijk. De VS tillen hun pogingen van druk en chantage tegen de Palestijnen naar een nieuw niveau”, zegt Hanan Ashrawi van de PLO.

Vorige maand zetten de Verenigde Staten nog alle financiering aan een VN-agentschap dat Palestijnse vluchtelingen helpt stop. Het lijkt erop dat de Amerikaanse acties een vergelding zijn voor de Palestijnse boycot van vredesinspanningen van president Trump. Die boycot was dan weer een reactie op het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade in Israël naar Jeruzalem.

Jared Kushner, de schoonzoon van Trump, werkt aan een vredesplan dat de onderhandelingen tussen Israël en Palestijnen op gang zou moeten trekken. Er is nog geen besluit genomen over het tijdstip waarop het initiatief gestart zou worden.