Volgens gerechtelijke bronnen van Het Nieuwsblad is Safet Rustemi (34) opgepakt in Tirana, Albanië. De crimineel stond sinds deze zomer op Belgische lijst van meest gezochte criminelen. Hij moet in ons land immers 22 jaar celstraf uitzitten, maar werd vorig jaar door de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) uitgewezen.

De gangster Rustemi behoort tot de top van de criminele wereld in Europa. Zijn Albanese familie heeft immers al verschillende moorden op haar geweten. Zelf probeerde de Albanees zijn criminele imperium met geweld uit te bouwen in de Brusselse prostitutiewereld. Daarvoor werd hij in 2017 tot 9 jaar cel veroordeeld. Op 22 februari 2018 kreeg hij daar nog eens een celstraf van 8 jaar en nog eens 5 jaar extra bovenop voor drugshandel. In totaal zou hij dus 22 jaar in de cel moeten zitten.

Rustemi liet zich echter niet meer zien in België en vertoeft al geruime tijd in Albanië. Zijn borgsom werd niet betaald, maar toch werd de Albanese crimineel het land uitgezet door de DVZ. Rustemi had immers ook geen geldige verblijfsvergunning en was dus illegaal in ons land. Martin Van Steenbrugge van het FAST-team van de federale politie noemt hem “een vloek tegen de rechtsstaat”. De crimineel kon van cocktails genieten in plaats van in de gevangenis te zitten. Momenteel is het echter nog onduidelijk hoe de Albanese autoriteiten de man hebben kunnen vatten.

ADVERTENTIE