Morgen gaat de Nederlandse politicus Geert Wilders (PVV) op bezoek naar Antwerpen. Het OCAD (Orgaan voor de Coördinatie en Analyse van de Dreiging nvdr.) heeft daarvoor het veiligheidsniveau omhoog geschroefd naar niveau 3. Dat bevestigt het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Wilders zal een bezoek brengen aan Vlaams Belang. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Het bezoek van Wilders werd op veiligheidsniveau 3 geplaatst, dat is het op één na hoogste niveau. In de rest van het land geldt al sinds begin 2018 niveau 2. Alleen op bepaalde ‘gevoelige’ plaatsen en voor bepaalde evenementen wordt het niveau opgetrokken. Niveau 3 houdt in dat er strengere veiligheidsmaatregelen getroffen zullen worden in Antwerpen. Volgens het kabinet van Jambon zal het niveau weer zakken wanneer het bezoek afgelopen is. De rechts-nationalistische Nederlander moet Vlaams Belang-lijsttrekker Filip Dewinter helpen om de 23.000 Antwerpse Nederlanders te verleiden bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Wilders zal onder meer een bezoek brengen aan de Vogeltjesmarkt. Daar zal hij een speech geven voor alle Vlaams Belang aanhangers.

Wilder kreeg de afgelopen weken honderden doodsbedreigingen. Deze week pakte de Nederlandse politie nog een Pakistaan op die de politicus wou vermoorden. De reden? De rechts-nationalistische Nederlander organiseert later dit jaar een cartoonwedstrijd met als centrale thema profeet Mohammed. Volgens de islam is het echter verboden om hun profeet af te beelden, vele moslims zien de wedstrijd als godslastering. Dewinter is blij dat de veiligheidsmaatregelen getroffen worden en het evenement kan doorgaan: “Ik ben tevreden dat men niet is gezwicht voor de terreurdreiging, die iedereen die islamkritisch is monddood maakt.”

ADVERTENTIE