In Amsterdam zijn maandagavond twee vrouwen zwaar mishandeld door een jonge man van vreemde origine. Dat bevestigt de politie. Eén van de vrouwen liep 3 breuken op aan haar kaak en verblijft nog steeds in het ziekenhuis. De dader en diens vriend zijn voortvluchtig en worden opgespoord door de politie. “Er is met meerdere getuigen gesproken en de rechercheurs beschikken over duidelijke beelden van de verdachten.” 

Er is met meerdere getuigen gesproken en de rechercheurs beschikken over duidelijke beelden van de verdachten."
Foto’s: Facebook. “Er is met meerdere getuigen gesproken en de rechercheurs beschikken over duidelijke beelden van de verdachten.”

Maandagavond omstreeks 18u30 kreeg de politie in Amsterdam melding van een geval van zware mishandeling. Toen de agenten ter plaatse gingen, troffen ze een jonge vrouw aan met veel pijn aan haar gezicht. Ze blijkt hard geslagen te zijn toen ze foto’s wilde maken van twee mannen van vreemde origine die op dat moment een andere vrouw lastig vielen.

Kaak gebroken

De vrouw die werd lastiggevallen, doet haar verhaal op Facebook. “Ik fietste de laatste meters naar huis op de stoep, ver genoeg van twee jongens vandaan. Ze bewogen zich naar mij toe, waarna ik door een flinke duw tegen de muur aan viel”, vertelt ze in een bericht op Facebook. Vervolgens vroeg de vrouw waarom de twee jonge mannen dat deden, waarna de situatie volledig escaleerde.

“De jongen met het kortste haar rende op dat moment heel erg snel op mij af, met een been hoog en trapte in mijn rug”, stelt de vrouw. “Ik heb omstanders gevraagd foto’s te maken. Een meisje deed dit (zie foto’s) en werd vervolgens direct door de jongen aangevallen. Ze kreeg een vuist op haar kaak en heeft drie breuken. De agressieve jongen was snel in zijn bewegingen, sterk en vooral uit controle.”

Bij de Amsterdamse politie bevestigt men het verhaal. “De vrouw heeft haar kaak op meerdere plaatsen gebroken en zij ligt nog altijd in het ziekenhuis”, klinkt het. Ze verblijft tot op heden nog steeds in het ziekenhuis.

De daders zijn vooralsnog voortvluchtig. “De twee mannen zijn na de mishandeling weggerend in de richting van de Hoofdweg. De recherche is een onderzoek gestart naar hen. Er is met meerdere getuigen gesproken en de rechercheurs beschikken over duidelijke beelden van de verdachten.” Die beelden worden eerst intern onderzocht. Mogelijks worden ze later vrijgegeven om de verdachten op te sporen.

ADVERTENTIE