Uit het gesloten centrum voor illegalen in Merksplas zijn zaterdagavond twee illegalen kunnen ontsnappen. Het gaat om twee Marokkaanse illegalen die bovendien gekend waren voor (kleine) criminele feiten. Er werd een zoekactie opgezet, maar die bracht vooralsnog niets op. De illegalen zijn dus nog op de vlucht, bevestigt burgemeester Frank Wilrycx (Open Vld) aan Het Nieuwsblad.

Zaterdagavond omstreeks 21u slaagden de twee Marokkaanse mannen, respectievelijk 23 en 28 jaar oud, erin om over de omheining van het gesloten centrum voor illegalen in Merksplas te klimmen. “Twee bewoners van de gesloten instelling konden inderdaad ontkomen”, aldus burgemeester Frank Wilrycx aan Het Nieuwsblad.

Gekend bij veiligheidsdiensten

Er werd een zoekactie opgezet door de lokale politie Noorderkempen, waarbij ook speurhonden ingezet werden. De honden volgden een spoor dat leidde tot een grote hoofdweg in de buurt van het gesloten centrum. Vermoedelijk stond daar een vluchtauto klaar voor de twee Marokkaanse illegalen. Zij zijn vooralsnog voortvluchtig. De zoekactie leverde niets meer op.

De politie is actief op zoek naar de twee illegalen, die bovendien gekend stonden bij de veiligheidsdiensten voor eerdere criminele feiten. “Het gaat om twee mensen met de Marokkaanse nationaliteit, die gekend waren voor kleinere misdrijven zoals diefstallen”, bevestigt burgemeester Wilrycx.

Wellicht zal er snel een signalement verspreid worden dat de zoektocht naar de twee illegalen moet versnellen.