In Oostakker, een deelgemeente van Gent, heeft een Turkse trouwstoet afgelopen weekend voor bijzonder veel overlast gezorgd. “Oostakker veranderde in het circuit van Zolder, met piepende banden, burn-outs met de moto, foutparkeerders en claxonnerende automobilisten”, getuigen enkele buurtbewoners aan Het Laatste Nieuws. De politie kwam ter plaatse, maar gaf geen bekeuringen.

Trouwstoeten die voor veel hinder zorgen op de openbare weg , meestal van Turkse of Marokkaanse families, lijken een alsmaar groter probleem te worden in ons land. De afgelopen maanden zorgden tal van trouwstoeten in onder meer Antwerpen, Borgerhout, Brussel, Genk en Maasmechelen voor weerzinwekkende taferelen en bovenal veel gevaar.

Oostakker

Eergisteren was het de beurt aan het Oost-Vlaamse Oostakker, een deelgemeente van Gent. Daar zorgde een Turkse trouwstoet voor bijzonder veel overlast. Enkele buurtbewoners getuigen over hoe minstens 50 wagens de gemeente volledig overnamen. “Oostakker veranderde in het circuit van Zolder, met piepende banden, burn-outs met de moto, foutparkeerders en claxonnerende automobilisten”, klinkt het aan HLN.

“De politie kreeg tien meldingen over een verkeersopstopping in de omgeving van het Dorp en daarom gingen drie motards meteen ter plaatse”, aldus politiewoordvoerder Matto Langeraert aan Het Laatste Nieuws. Maar toen de politie aankwam, vertrok de stoet net. Er werden dus geen boetes uitgedeeld. “We hebben dan ook niet geverbaliseerd. We hebben de collega’s van de wegpolitie ingelicht omdat ze hun richting uitreden.”

Trouwstoetplaag

Het is niet de eerste keer dat een trouwstoet voor overlast zorgt in ons land. Integendeel, trouwstoeten, meestal georganiseerd door Marokkaanse of Turkse families, volgen zich de laatste weken en maanden in sneltempo op. Op korte tijd werden Genk, Antwerpen, Hasselt, Borgerhout en Maasmechelen het toneel van een trouwstoet en enkele weken geleden werd de A12 in de buurt van Brussel volledig overgenomen door allochtone feestvierders.

(Lees verder onder de tweet.)

De feestvarkens zorgen traditioneel voor bijzonder veel hinder en gevaar. Ze blokkeren de weg, scheuren met gierende banden door drukke winkelstraten, zorgen voor een luid orkest van toeters, zetten oorverdovende muziek op en soms worden er zelfs geweerschoten gelost, zoals een tijdje geleden nog het geval was in Genk. Bovendien komen de amokmakers er vaak zonder straf vanaf.