In Sint-Niklaas zal eind deze maand een omstreden moslimprediker een toespraak geven, dat rapporteert Het Laatste Nieuws. De Kosovaarse Sead Islamović, die daar dan het woord zal voeren in het culturele centrum van de Romagemeenschap, werd in zijn thuisland Servië al meermaals in verband gebracht inzake het ronselen van jihadisten die naar Syrië trokken om te vechten voor IS of Al Qaida.

Naar aanleiding van een bericht op het Facebookprofiel van jihadwatcher Peter Velle bericht Het Laatste Nieuws over de komst van een radicale moslimprediker genaamd Sead Islamović. De man zou een ‘Syrië-ronselaar’ zijn en kwam als dusdanig al uitgebreid aan bod in onder meer de Zwitserse pers. Zelf ontkent de radicale gelovige de aantijgingen, maar de groepering van Islamović – Put Sredina (De Middenweg) – postte woensdag op Facebook nog een video van een Saoedische geloofsgenoot die recent nog opriep om alle sjiieten, christenen en joden “te vernietigen”.

Radicale islamitische Romazigeuners in Sint-Niklaas

De organisatie van de lezing gaat uit van ‘IRDO-Belgija’ (Islamsko Romani Davetska Organizacija Belgija), een radicale groep voor islamitische Romazigeuners met als spilfiguur de omstreden figuur Imer Kajtazi, die tewerkgesteld is bij het OCMW van Sint-Niklaas. Kajtazi fopte vorig jaar nog een onwetende staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) door met hem op de foto te gaan.

De IRDO-groep staat bekend als een islamistische broeihaard nadat men reeds verschillende haatpredikers naar België haalde. Twee jaar geleden zakte bijvoorbeeld nog Muhamed Ciftçi, een Turkse Duitser, af naar ons land. Ciftçi verdedigt de steniging van overspelige vrouwen en wil afvallige moslims onthoofden. In februari werd nog een IRDO-lid – Mahid Dibraniveroordeeld tot vier jaar cel nadat hij Syrië trachtte bereiken. Bij zijn thuis werd een IS-vlag gevonden.

ADVERTENTIE