Brussels schepen van Onderwijs, Faouzai Hariche (PS), had voor verschillende leerlingen een gratis pennenzak in petto. Het probleem? De pennenzak was enerzijds volledig rood en anderzijds kregen alleen Franstalige scholen het cadeautje. “Eigenlijk onwaarschijnlijk in 2018”, reageert Brussels gemeenteraadslid Johan Van den Driessche (N-VA) tegenover VRT NWS.

Brussel heeft een kleine geschiedenis met betrekking tot geschenken vlak voor de verkiezingen. Charles Woeste bijvoorbeeld, deelde ooit worsten uit in de hoop daar stemmen mee te halen. CD&V en cdH willen bij de huidige gemeenteraadsverkiezingen dan weer ieder gezin een bon ter waarde van 100 euro geven om het “slecht bestuur” te compenseren. De Brusselse PS bezondigt zich volgens de oppositie aan soortgelijke praktijken.

Immers, bijna elke Franstalige school in Brussel kreeg gratis pennenzaken van het stadsbestuur. Opmerkelijk genoeg hebben al deze pennenzaken een rode kleur. Daarnaast kreeg geen enkele Nederlandstalige school een gratis pennenzak. Nochtans is Faouzai Hariche onderwijsschepen voor zowel het Franstalig als het Nederlandstalig onderwijs.

“Oude politieke cultuur”