Antwerps CD&V-lijsttrekker Kris Peeters hekelde in ‘Terzake‘ de bitse kiesstrijd in de Scheldestad. “Ik heb al heel wat campagnes meegemaakt. Dit is niet normaal wat er in Antwerpen gebeurt”, klonk het bij de christendemocraat.

Bij het uiteenspatten van Samen, de voormalige kartellijst van Groen en sp.a, viel al te horen dat het een harde campagne ging worden. Zo was immers gelekt dat lokaal sp.a-voorzitter Tom Meeuws in zijn periode bij De Lijn facturen had verknipt. Sp.a-voorzitter John Crombez verwees meteen naar de N-VA en in het bijzonder Marc Descheemaeker (bestuursvoorzitter van De Lijn en N-VA’er).

“Niet normaal”

Momenteel gaat het er eveneens hard aan toe, klinkt het bij Peeters. Zo raakte bekend dat een (toenmalige) CD&V-kandidaat, Radiart Cankja, met drie kilo heroïne was opgepakt. Daarnaast kreeg de Antwerpse CD&V-lijsttrekker nachtelijk bezoek van de Antwerpse politie. De reden? Een oproep van de alarmcentrale. Alleen, Peeters is niet aangesloten bij die alarmcentrale.

“In Antwerpen gaat het er bikkelhard aan toe”, stelde Peeters daarover in Terzake. “Het is een beetje te vergelijken met het oude Rome, waar ook slagen onder de gordel werden toegediend”. Wat er momenteel in Antwerpen gebeurt is volgens hem dan ook “niet normaal”. De CD&V-politicus hernieuwde daarnaast zijn oproep om het over de inhoud te hebben. “Laat ons het hebben over de veiligheid, over wonen, over mobiliteit, over armoede in Antwerpen”, klonk het.

Vervloekte lijstvorming?

Voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen trommelde de Antwerpse CD&V-afdeling al heel wat opmerkelijke kandidaten op. Zo ontstond er bijvoorbeeld controverse omtrent de ultraorthodoxe jood Aron Berger nadat bleek dat de man geen hand wou geven aan vrouwen. Later, nadat de ultraorthodoxe jood zijn kandidatuur had ingetrokken, werd Rezi Friedman (de dochter van de omstreden Moshe Friedman) kandidaat voor de christendemocraten. Gisteren werd Radiart Cankja, een gerechtstolk die met 3 kilogram heroïne werd opgepakt, dan weer van de lijst gesmeten.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/