De bekende islamoloog Tariq Ramadan wordt nu ook in Zwitserland onderworpen aan een strafrechtelijk onderzoek in verband met verkrachting. Dat meldt La Tribune de Genève. Eerder werd Ramadan, die tot voor kort gezien werd als één van de invloedrijkste moslims ter wereld, ook al in Frankrijk aangeklaagd voor verkrachting door verschillende vrouwen. Hij verblijft er momenteel in de cel.

Tariq Ramadan is één van de meest invloedrijke moslims in Europa. Zijn grootvader, de islamitische activist Hassan al-Banna, is de stichter van de Moslimbroederschap. Door Time Magazine werd Ramadan verkozen tot 1 van de 100 meest invloedrijke personen ter wereld. In het verleden was hij integratie-adviseur van de gemeente Rotterdam en hoogleraar aan de prestigieuze University of Oxford.

Enkele maanden geleden werd Ramadan gearresteerd nadat verschillende vrouwen klacht indienden wegens seksueel misbruik en zelfs pedofilie. In Frankrijk, waar verschillende vrouwen klacht indienden tegen Ramadan, werd een onderzoek gestart. Even later werd Ramadan ook officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens verschillende verkrachtingen. Hij verblijft er sinds begin februari in de cel.

(Lees verder onder het bericht.)

Bekend islamoloog Tariq Ramadan nu ook beschuldigd van pedofilie

Zwitersland

Ramadan ontkent alles, maar de aangiftes en beschuldigende verhalen volgen elkaar in sneltempo op. Zo diende een tijdje geleden ook een Zwitserse vrouw klacht in tegen Ramadan. Hij zou haar verkracht hebben en bovendien urenlang tegen haar wil hebben vastgehouden in een hotelkamer in Genève.

Die klacht is de aanleiding van een nieuw strafrechtelijk onderzoek naar Tariq Ramadan, dit keer in Zwitserland. Dat meldt de Zwitserse krant La Tribune de Genève en wordt bevestigd door het ministerie van Justitie. De kans bestaat dus dat Ramadan niet alleen in Frankrijk veroordeeld zal worden, maar ook in Zwitserland zal moeten boeten voor zijn daden. De advocaat van het slachtoffer spreekt van een “belangrijke vooruitgang”.

Eerdere klachten

Eind oktober kwam Tariq Ramadan voor het eerst in opspraak. De Franse schrijfster Henda Ayari deed aangifte wegens verkrachting. Enkele dagen later deed een andere vrouw om dezelfde reden aangifte jegens Ramadan. Volgens Ramadan ging het om een lastercampagne. Hij diende dan ook klacht in wegens laster en eerroof.

Twee weken later kwamen opnieuw 4 vrouwen naar buiten met verhalen van seksueel misbruik van Tariq Ramadan. Dit keer werd Ramadan beschuldigd van pedofilie. De islamoloog zou de vrouwen misbruikt hebben op het moment dat hij diens leerkracht Frans was op de middelbare school. De meisjes waren op dat moment tussen de 14 en 18 jaar.