In Groot-Brittannië is een nieuw verschrikkelijk verhaal aan het licht gekomen van een jong meisje dat maar liefst 12 jaar lang (seksueel) misbruikt werd door een criminele bende van buitenlandse origine. Tijdens haar gevangenschap werd ze door tientallen mannen verkracht, onderging ze 8 abortussen en werd ze tot twee keer toe uitgehuwelijkt. Ze deed haar verhaal in The Daily Mail

Alsmaar vaker komen in Groot-Brittannië verhalen aan het licht van grootschalige allochtone criminele bendes die jonge kinderen misbruiken. Vorig jaar kwam de denktank Quilliam tot de vaststelling dat maar liefst 84 procent van de veroordeelde pedofielen inzake grooming – een praktijk waarbij een emotionele band wordt gecreëerd wordt met een kind om ze makkelijker tot seks te dwingen – in het Verenigd Koninkrijk van buitenlandse origine is.

Enkele maanden geleden bleek dat in de jaren 80 tot wel 1.000 meisjes seksueel misbruikt werden door een voornamelijk Pakistaanse criminele bende in het Britse Telford. In het Britse Huddersfield werden vorige maand nog 31 mannen van buitenlandse origine aangeklaagd voor het misbruiken van verschillende jonge kinderen.

Misbruik, abortus, uitgehuwelijkt

Nu komt dus opnieuw een verhaal van seksueel misbruik van kinderen door een allochtone bende aan het licht. In 2005 werd de toen 15-jarige Sarah (de echte naam van het slachtoffer kan niet gebruikt worden voor haar veiligheid, nvdr.) ontvoerd door een Pakistaanse bende die haar vervolgens 12 jaar lang gevangen hield. Pas vorig jaar kon Sarah ontsnappen aan de bende. Enkele dagen geleden deed de jonge vrouw voor het eerst haar verhaal.

In de 12 jaar dat ze gevangen werd gehouden, werd Sarah verkracht door tientallen verschillende mannen, werd ze geslagen, moest ze drugs nemen en werd ze ook 8 keer zwanger. Ze werd verplicht om abortus te plegen, vaak bij illegale schijnziekenhuizen. Daarnaast werd het meisje ook twee maal uitgehuwelijkt. “Ze toonden mij een islamitische huwelijksakte die ondertekend was door de imam van de lokale moskee”, vertelt Sarah aan The Daily Mail.

(Lees verder onder de tweet.)


Sarah moest een boerka dragen, ze moest de Koran lezen en de Arabische taal leren. Daarnaast moest ze voor de Pakistaanse bende dagelijks schoonmaken, koken, strijken of andere huishoudelijke taken uitvoeren. Wanneer dat niet snel genoeg gebeurde volgens haar ontvoerders, werd ze geslagen.

Volgens de familie van het meisje was de politie al de tijd op de hoogte van waar Sarah werd opgesloten, maar weigerden ze in te grijpen. Ze weigerden Sarah zelfs op te geven als vermist. “De politie bleef maar zeggen dat we het moesten laten en dat ze wel terug zou komen”, vertelt Sarah’s moeder Janet. Eén moslimagent zou zelfs tot de betrokken bende behoord hebben. Hij wordt nu zelf aangeklaagd voor seksueel misbruik van kinderen.

Rotherham

De zaak roept herinneringen op aan het bekende Britse Rotherham-schandaal. In Rotherham werden zo’n 1.400 jonge meisjes misbruikt. Politie en stad waren jarenlang op de hoogte van de feiten, maar grepen niet in. Eén van de redenen waarom dit niet gebeurde, was de angst om als racist bestempeld te worden, vanwege de Pakistaanse achtergrond van de daders.